Pola gry:
Opisy:
Forum:
Pomocnik Farmera
Aktualnie online
· Gości online: 8
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 15,581
· Najnowszy użytkownik: Paul1naa
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 15,581
· Najnowszy użytkownik: Paul1naa
Statystyki:
Discord:
Reklama:
Chat Farmerama:
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Pellet czy ogrzewani...· Wazamba – miej...
· Czy inwestować we wł...
· Szybki monitoring ip
· Ogrzewanie domu
Najciekawsze tematy
· Szukam sąsiada / ... | [1390] |
· Sąsiadka / Sąsiad... | [56] |
Ankieta
Jak często zaglądasz na naszą stronę ?
Codziennie.

55% [178 głosów]
Co 2-3 dni.

30% [96 głosów]
Raz na tydzień.

8% [27 głosów]
Raz na miesiąc.

4% [12 głosów]
Kilka razy w roku.

3% [9 głosów]
Ogółem głosów: 322
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 18.03.2018 10:36
Archiwum ankiet
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 18.03.2018 10:36
Archiwum ankiet
Reklama:
Reklama
Zobacz temat
Szybki monitoring ip
|
|
witky |
Dodany dnia 13.08.2025 09:27:43
|
![]() Początkujący użytkownik ![]() Postów: 46 Data rejestracji: 07.11.2024 14:51 |
Myślę, żeby założyć monitoring w małym biurze i kompletnie nie mam jakiejś wiedzy technicznej — chodzi mi o kamery IP, takie szybkie do podłączenia. Czy rzeczywiście można to samo rozpakować i działa? Jak z instalacją, konfiguracją, tworzeniem alarmów? |
|
|
Din34 |
Dodany dnia 13.08.2025 10:17:20
|
![]() Użytkownik ![]() Postów: 50 Data rejestracji: 14.11.2024 07:53 |
No, u mnie to było tak, że początkowo myślałem, że cała zabawa z monitoringiem to jakieś skomplikowane rzeczy dla fachowców, a tu się okazuje, że są zestawy, które działają niemal jak plug & play. Podłączasz kablami skrętkę, jedno „główne” urządzenie to zasila i odbiera sygnał naraz, więc ani nie musiałem ciągnąć osobnego kabla do każdej kamery, ani nie kombinowałem z gniazdkami. System sam wykrył kamery i przydzielił im adresy, konfiguracja przez aplikację — wystarczyło zeskanować QR i za kilka chwil można było podglądać obraz. Całość ogarnąłem w kilka godzin, w tym rozstawienie kamer, podłączenie, instalacja appki — serio prościej się nie da. A jeśli chodzi o ochronę, to da się ustawić alarm tylko wtedy, kiedy ktoś przekroczy wybraną linię albo znajdzie się w określonej strefie — całkiem praktyczne. Fajnie, że nawet w nocy nie jest problem — kamerom działa podczerwień, a jak coś się ruszy, to włącza się oświetlenie LED i jest kolorowy obraz. Jak chcesz ogarnąć więcej szczegółów, to możesz sobie zerknąć tutaj, bo jest tam więcej o tym, jak to działa i kiedy warto takie rozwiązanie mieć: https://xtune.pl/...-wizyjnej/ Po tym może łatwiej będzie zdecydować, czy faktycznie to coś dla Ciebie. |
|
Poleć ten wątek | |
URL: | |
Facebook - Lubię To: |
|
Przejdź do forum: |